Kvällens meny:
Huvudrätt (förrätt är överskattat ; )
Sallad med vattenmelon och fikon & dadelbalsamvinäger (helt gudomlig)
Emmas version av Ernstbröd
Grillad ytterfilé, Maxons specialmarinad med licuid smoke (grymme)
och så lite Halloumi
och så lite Halloumi
Efterrätt
Päronsplitglass
Här kommer receptet på Ernst bröd med Emmas tvist:
Ingridienser
Deg
25g jäst
2 tsk havssalt
7 dl vetemjöl special
Topping
150g mozzarella
Några kvistar timjan
2 msk olivolja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Deg
1. Smula ned jästen i lite av vattnet i en bunke.
2. Tillsätt saltet och rör om tills jästen löst sig.
3. Häll i resten av vattnet och rör om.
4. Häll i honungen
5. Tillsätt lite av mjölet åt gången under omrörning tills du fått en smidig deg.
6. Knåda ut degen till en 1,5-2 cm tjock brödkaka.
7. Lägg kakan direkt på plåten.
Skär upp mozzarellan och lägg på degen, ta ett par kvistar timjan och flingsalt och lägg det på oxå. Låt degen jäsa i ca 30 min. Placera brödet i mitten av ugnen och grädda till det är fin färg, ca 20 min. Ringla över lite olivolja och låt det svalna innan det är dax att hugga i : )
Orginalreceptet finns här
Mumma med vattenmelon i salladen
Gillar att piffa till salladen med fikon och dadelbalsamvinäger de är grymt gott.
Blir lixom lite roligare och godare än bara vanlig sallad. Prova!
Börjar bli ganska så mörkt på kvällen och vi har ingen utelampa på vår altan så Maxon fick ta fram ficklampan : )
Färdigt! Galet gott! Gissa om jag blev mätt.
Morgonutmaningen fortsätter. Idag blev det cykel 30 min och core 30 min med Elin som äntligen kommit hem : ) Hon bjöd på frukost efter till och med! Vilken chef jag har!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar